Valokuvakilpailu Kuopion kauppahalli

VALOKUVAKILPAILUN SÄÄNNÖT 7.9.2020

1. Kilpailu nimi:

Kuopion Kauppahalli, Suomen kaunein -valokuvakilpailu

2. Kilpailun järjestäjä:

Kuopion kauppahallin kauppiasyhdistys ry

3. Kilpailun ajatus:

Kuopion Kauppahalli äänestettiin Suomen kauneimmaksi kauppahalliksi syksyllä 2020 (Apu-lehden äänestys). Sen kunniaksi haluamme kannustaa kävijöitä katsomaan kauppahallia uusin silmin, kameran linssin läpi. Mikä on mielestäsi Kauppahallissa kauneinta? Huomaatko jonkin yksityiskohdan, joka jää helposti näkemättä? Tai onko jokin kuvakulma, vuodenaika tai valo juuri se oikea, jotta Kauppahalli on mielestäsi edustavimmillaan? Tuo esiin jotakin, mikä tekee Kauppahallista juuri sinun mielestäsi sen Suomen kauneimman, tai joka kuvastaa sen ainutlaatuista tunnelmaa!

Kilpailu on avoin kaikille iästä, valokuvauskalustosta tai taustaosaamisesta riippumatta. Otokseksi käy yhtä hyvin kännykällä otettu kuva aloittelevalta nuorelta kuvaajalta, turistin napsaisema tunnelmahetki tai järjestelmäkameralla taltioitu digikuva varttuneemmalta alan osaajalta. Kuvaajan nimi tai kokemus ei tätä kisaa ratkaise, vaan anonyymin äänestyksen tulos!

4. Kilpailun kulku:

Kilpailukuvan voi lähettää digitaalisessa muodossa. Mukana tulee olla todellinen henkilö- tai yhteystieto, jonka perusteella mahdollinen voittopalkinto voidaan luovuttaa (esim. Facebook-profiili nimitietoineen, sähköpostissa mukana osallistujan nimi tms.).  Kilpailukuvien toimitus on viimeistään 27.9.2020.

Kilpailuaikana toimitetuista valitsee kauppahallin yhdistyksen jäsenistä koostuva esiraati noin viisi otosta, jotka julkaistaan Kauppahallin Facebook- ja kotisivuilla sekä Kauppahallissa väritulosteina viimeistään lokakuun alussa.

Finaaliäänestyksessä kuvat esitetään nimettöminä, ja niistä voi äänestää suosikkiaan kilpailun voittajaksi Facebookissa, Kauppahallissa paperisella äänestyslipulla tai sähköpostitse. Äänestysaika päättyy 14.10.

Eniten ääniä saanut valokuva ja sen ottaja julkaistaan 16.10. sekä palkitaan sadan euron lahjakortilla. Lahjakortin voi käyttää Kuopion Kauppahallin myymälöissä yhden vuoden aikana kilpailun päättymisestä. Lahjakorttia ei voi vaihtaa rahaksi. Mikäli voittajaa ei tavoiteta (esimerkiksi puutteellisten yhteystietojen perusteella), palautuu palkinto. Esiraati voi halutessaan jakaa kunniamainintoja.

5. Kilpailukuvat ja lähettäminen:

Kilpailukuvat voi lähettää Kuopion Kauppahallin Facebookissa kommentoimalla alkuperäiseen kilpailujulkaisuun, Messengerin viestinä tai sähköpostilla osoitteeseen: tarinat.kuopionkauppahalli@gmail.com. Facebook-julkaisun löydät tältä sivulta (klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa F-kuvaketta).

Kukin voi osallistua kilpailuun enintään kolmella kuvalla. 

Digikuvat tule toimittaa  ensisijassa JPEG-muodossa. järjestäjä pyytää tarvittaessa kuvasta korkearesoluutiokuvan mahdollista seinätaulua tms. painotuotetta varten.

Kuva ei saa olla aikaisemmin julkaistu kuin enintään kuvaajan omassa sosiaalisessa mediassa tms. rajatussa käytössä. Kuvan tulee olla osallistujan itsensä ottama ja/tai osallistujalla on oltava kuvaan täydet oikeudet. Kuvankäsittelyä ja taiteellisempaa otetta ei kielletä. Myös vanhat kuvat Kauppahallista käyvät samoin ehdoin (digitaaliseen muotoon muutettuina).

Kuvassa mahdollisena päähenkilönä esiintyvältä ihmiseltä/ihmisiltä on oltava lupa kuvan julkaisuun.

6. Kuvien käyttöoikeus:

Osallistumalla kilpailuun kuvan lähettäjä antaa kilpailun järjestäjälle luvan kuvan / kuvien julkaisemiseen ilman erillistä suostumusta tai korvausta omissa kanavissaan ja materiaaleissaan. 

Mikäli kuvaaja haluaa tällaisissa käyttötarkoituksissa kuvansa yhteydessä näkyviin oman tai taiteilijanimensä, on se ilmoitettava kuvan toimittamisen yhteydessä.

Kuvia ei luovuteta kolmannelle osapuolelle. Kilpailuun osallistuvien kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla.

Kuopion Kauppahalli äänestettiin Suomen kauneimmaksi kauppahalliksi syksyllä 2020 (Apu-lehden äänestys). Sen kunniaksi...

Julkaissut Kuopion Kauppahalli Maanantaina 7. syyskuuta 2020
Kuopion Kauppahalli logo

Avoinna ark 8-17, la 8-15

Kuopion tori, Kauppakatu 45